Има и такива хора, които обиждат. Те обиждат  най-добрите, великите,

...
Има и такива хора, които обиждат. Те обиждат  най-добрите, великите,
Коментари Харесай

Все някога ще ви потрябва: Кой е Най-остроумният отговор на оскърбление!

Има и такива хора, които наскърбяват. Те обиждат  най-хубавите, великите, известните и популярните. Но вие можете и би трябвало да им отговорите!

Как да реагираме на? И би трябвало ли да се отговоря? Може би е по-добре да замълчите гордо и да си тръгнете?

Философът Платон смятал, че би трябвало да се отговори на обидата. Необходимо е да се върне обидата под формата на къса язвителна забележка; да хвърлите назад камъка, който е хвърлен върху ва. Истинският оратор би трябвало да може да реагира малко и унищожително на тези, които се осмеляват да го обидят. За да ги поставите на мястото им!

Чърчил бил проницателен човек, макар че обичал да пие. Той дал отговор на една дама, която го нарекла алкохолик, по този начин: Утре сутринта ще изтрезнея. Но вашият външен тип е малко евентуално да се промени към по-добро …

Много велики хора също са били обиждани. Един публицист споделил на Чехов, че ще почине пийнал до оградата. А издателят му предложил: Я ми дъхни – пийнал ли си, гълъбче?

Пастернак е бил именуван изменник и клюкар, на изобретателя Едисън му казвали, че мястото му е в лудницата. Журналист написал за великата певица Калас, че има „ крайници като на слон “ … Всеки е бил обиждан, бъдете сигурни.

И тези велики хора са преживявали това нелеко, несъмнено. Те са били засегнати и наранени. И не постоянно са имали опция да последват препоръките на Платон да отговорят на обидата с къса и язвителна имитация.

Вместо тях, дал отговор Животът. Кой знае и помни незначителните оскърбители в този момент? А великите хора са изживели необикновен и кондензиран живот. Те са били звезди!

Но най-добре реагирал на обидата популярният пианист Либерачи *. За него била написана една доста гадна и унизителна публикация. После му се обадили и го попитали: Как си, добре ли си? Прочете ли публикацията? Искали да се насладят на резултата …

Пианистът им дал отговор добре. Да, споделил той. – Прочетох. И доста се смях като четях, до момента в който пътувах към банката с цел да взема големия си хонорар!

Ето Това е най-хубавият отговор на оскърблениетo. Защото оскърбления излизат единствено от устата на нищожества. Завистливи и посредствени. А ние от време на време нямаме време да измислим заслужен в отговор. Време е да отидем в банката за хонорара си!:)

Анна Кирянова

* Либерачи (Wladziu Valentino Liberace) е прочут американски пианист и вокалист. В интервала 1950-1970 година е най-добре платеният човек в шоубизнеса в света. Той свири на концерти, телевизионни излъчвания, филми и реклами. Средствата му разрешават луксозен и разхитителен живот както на сцената, по този начин и отвън нея.

Започва да свири на пиано на 4-годишна възраст. През 1930-те прави дебюта си на сцената, свирейки класическа музика със симфоничния оркестър на Чикаго. След 1942 година неговите ползи последователно се местят към поп музиката и развлекателните жанрове. Около 1955 година той прави към $50 000 на седмица в Лас Вегас (това е голяма сума за това време, междинният годишен приход е $4 000). Годишният му приход надвишава $1 000 000.

Последните му представления са в края на 1986 година. Той умира на 4 февруари 1987 година от пневмония, провокирана от СПИН.

През 2013 година е изработен филм за част от живота на Либерачи, представяйки персоналния му живот. Драматичният филм се споделя „ Зад свещника: Моят живот с Либерачи “, като режисьор е Стивън Содърбърг, а в ролята на Либерачи е Майкъл Дъглас.

 

Обидата е свръхскоростна автомагистрала непосредствено към онкологията!

 

Трансформирайте обидата, с цел да не се трансформира в онкологично заболяване. Защото сама по себе си никаква засегнатост няма да позволи нашите проблеми, а единствено ще   лишава виталните ни сили…

Цялата публикация

Непростените страсти унищожават здравето, а тежки страсти като засегнатост и отчаяние, унищожават организма

 

 Защо мозъкът ви от ден на ден се запълва с мисли за проблеми, рецесии, премеждия, и по този начин нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си потеглят. Натрупвайки се, те се…

Цялата публикация

 

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР